Crema (iogurt) de galetes Maria

Publicat dia 6 març 2012 Postres i dolços
Crema (iogurt) de galetes Maria

Nesquik vs. Cola Cao

Aquest matí quan ens hem aixecat del llit ens hem adonat que no quedava cafè. Com sempre anem amb el darrer tren… apurant al màxim! Com podíem començar un bon dia sense un cafè?

Sense tenir cap altra alternativa, ens hem fet una tassa de llet amb Nesquik, que es el que teníem a l’armari. I sabeu què? Quins bons records que m’ha portat! A més, per acabar-ho d’arrodonir també hem menjat galetes Maria, d’aquestes de tota la vida. Quan era petita aquest era el meu esmorzar: got de llet amb Nesquik i galetes Maria. Jo partia en 3 parts cada galeta, i en tirava 3 dins la llet fins que tornaven toves i després, cap a dintre! El meu germà en canvi solia fer una pasta amb mooltes galetes a la llet i les picava fins que ja ningú podia reconèixer la forma de galeta. No només era el menú d’esmorzar de casa nostra, sino que recordo que a ca na Ponseta, una amiga meva, també s’esmorzava això, i que aquesta pasta de galetes també era la seva preferida.

A casa sempre hem comprat Nesquik, però això va a gustos. Normalment sempre hi ha batalles entre Nesquik i Cola Cao. Els defensors del Cola Cao diuen que té més sabor, que és l’autèntic, però que voleu que us digui, a mi els grumolls em molesten molt, no m’agraden gens. En canvi el Nesquik es desfà, i és tan fi…. Què preferiu vosaltres? Sou de Nesquik o Cola Cao? I no val dir que sou del Lacao, com na Maria Tauler i na Marina Martínez, que ens coneixem!

Avui quan he arribat de la uni, he decidit que aquests bons records les plasmaria en unes postres. Així que he fet una crema, que té textura de iogurt, de galetes Maria, molt fàcil de fer. Esper-ho que la faceu, i que us porti tants bons records com a mi 🙂

Què necessitam?

  • 100g de galetes maria
  • 100g de sucre
  • 3 cullerades de “dulce de leche”
  • 600ml de llet
  • 400ml de nata
  • 1 sobre de “cuajada”, jo he fet servir tipus Royal

Per on començam?

1_Triturem bé les galetes.

2_Posem tots els ingredients en una olla i ho posem al foc fins que comenci a bollir. Anem remenant de tant en tant. Quan comenci a bollir ho retiram del foc.

3_Ho posem en gots o bols individuals i ho posem a la nevera.

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta