Gelat de vainilla i cardamom

Publicat dia 19 març 2012 Gelats i sorbets
Gelat de vainilla i cardamom

Quan un es fa gran, deixa pel camĂ­ petits costums que t’han identificat al llarg de la vida. Quan un viu el dia a dia intensament, i amb presses, i quan la rutina Ă©s el gran company de viatge, ens oblidem que hi va haver un temps en què amb una rialla ho solucionĂ vem tot.

Ara, ens adonem de que hi havia un dia que a l’escola ens ajudaven a preparar una manualitat, feta amb tot l’amor del mĂłn, ja fĂłs amb plastilina, fang o paper, per arribar a ser un clauer, una carta o un llapicer. Un somriure ens omplia la boca pensant en la finalitat tan bona que tenia aquella feina. Però la millor recompensa de totes, venia al final del dia, quan per fi sortĂ­em de l’escola i anĂ vem correns cap a la porta de sortida anant en compte que aquell regal que havĂ­em preparat durant tot el dia no es caiguĂ©s al terra, esperant que hi haguĂ©s algĂş a recollir-te, i poder dir per fi amb un gran somriure:

feliç dia papà!

Avui vull felicitar sobretot a tots els pares del món que han pogut fer feliços als seus fills, com el meu pare ho ha fet amb mi. I per això, aquest gelat quedarà guardat fins aquest divendres, i així poder-lo tastar amb la família junta.

Tot i això, amb el dia del pare no en tenĂ­em prou, i Ă©s que avui es Sant Josep i a mĂ©s Ă©s l’aniversari de la meva sogra. Per això aquest gelat tambĂ© Ă©s un poquet vostre:

Molts d’anys Josep Escandell i Cati Brunet!

Què necessitam?

  • 180 ml de llet
  • 6 llavors de cardamom ben triturades
  • mitja vaina de vainilla o vainilla en pols
  • 4 vermells d’ou
  • 400 ml de nata (35.1 % de matèria grassa)
  • 100g de sucre

Per on començam?

1_Posem la llet, les llavors i la vainilla a foc lent, i quan arribi a ebulliciĂł parem el foc. Ho retirem del foc i ho deixem refredar.

2_Batem els vermells d’ou amb el sucre fins que quedin d’un color blanquinĂłs i amb una textura espumosa.

3_Incorporem els ous amb el sucre a la llet i ho tornem a posar al foc lent. Quan arribi a ebulliciĂł ho retirem i ho deixem refredar a la nevera uns 30 minuts.

4_Batem la nata i l’afegim a la mescla anterior que ja haurĂ  reposat a la nevera. Ho deixem tot al congelador un mĂ­nim de 2 hores.

Receptes similars: Gelats i sorbets

Arctic roll

Publicat dia 25 març 2014

Hi ha dies que em despert amb una sensaciĂł plĂ cida, de tranquil·litat, amb senyals de què serĂ  un dia replet de coses a fer però que les farĂ© de bon gust. SĂłn dies on el “bon rollo” s’apodera del meu…

Llegeix-ne més

Comenta