Aquestes minivacances que tenim són massa “minis”: no et dóna temps de fer tot el que vols fer. Ja estem a dimarts i sols m’ha donat temps d’arribar i veure a tothom, i ja hauria de pensar en fer una mica de feina, quan al cap només tinc la festa de demà 🙂
Per exemple, avui he començat el meu dia decidida a fer molta feina de la uni… però res, quan me n’he adonat, només pensava què podia cuinar per no fer res de feina… i pensar per pensar, he dit: anem per feina!
Cercant cercant, he trobat aquestes palmeres que m’han fet moltes ganes. A més, he pensat: avui hi ha Barça! I aquestes palmeres són fantà stiques per picar mentres donam à nims al Barça, que avui els necessitarà !
Si teniu temps no ho penseu més, són bonÃssimes per berenar a mitja tarda, o perfectes per un aniversari. Mmmmm…….. vos podreu resistir a no fer-les?
Què necessitam?
- 200g de mantequilla
- 200g de farina
- 90g d’aigua
- mitja cullerada de sal
- sucre
Per on començam?
1_Hem de barrejar tots els ingredients menys el sucre i ho hem de pastar fins que quedi una pasta homogènia. Quan ja ho sigui, fem una bolla i ho posem en un paper film i ho deixem reposar durant 20 minuts a la nevera.
2_Col·loquem la massa sobre una superfÃcie plana espolvorejada de farina. Amb un corró de fusta estirem la massa i li donem forma de rectangle.
3_Doblem la massa en tres parts montant una part sobre de l’altra, de manera que els plecs quedin a sobre. Tornam a estirar la massa fins a formar un rectangle. Repetim aquesta operació 2 cops més i la deixem reposar 20 minuts més a la nevera.
4_Extenem la massa entre dos plà stics fins que tinguem un rectangle de 40×30 cm i 0.5cm de gruix.
5_Espolvoregem la massa amb sucre i amb el corró aplanem perquè en sucre s’incrusti dins la massa. Li donam la volta i fem el mateix.
6_Enrollem la massa desde els extrems fins la mitat i tallem les palmeres d’1cm de gruix. Llavors les aplanem i les arrebossem de sucre per cada costat.
7_Ho enfornem a 180º 10 minuts, i passat aquest temps donem la volta a les palmeres i ho tornem a enfornar uns altres 10 minuts.
Apunt: si no voleu fer la pasta vosaltres, sempre podeu comprar pasta de fulls al super. No serà tan bona però us estalviareu temps! 😉