Sempre m’havien mirat d’una manera desafiant i bacilant des de l’estanteria del supermercat. Els seus colors m’enlluernaven des de lluny i em feien apropar-me cap a ells. El seu preu però, comparat amb el meu pressupost em feia enretirar-me aviat i girar cua cap allò al que anava. Per fi però, ho he superat i els seus poders han caigut als meus peus.
Avui Cullerades Dolces es vesteix de vermell per presentar-vos els gerds i els nabius; fruites que m’entusiasmen però que mai m’havia atrevit a comprar-ne. SĂ que de mores en mengem sovint, i les collim nosaltres, però no havia estat mai de sort amb els gerds i els nabius. Per això avui us vull presentar un postre molt fĂ cil de fer amb fruits del bosc i vestir-nos per un moment de vermell i apropar-nos una mica a l’esperit de Sant Jordi que ja es comença a sentir pels carrers de Barcelona.
Us podreu resistir a la temptaciĂł? Jo no podria!
Què necessitam?
Per 4 copes:
- 250g de mascarpone
- 150-200g de nabius i gerds
- 8 melindros (bizcochos de soletilla per qui no sà piga què són)
- 2 ous
- 2 cullerades de sucre
Per on començam?
1_Primer hem de separar els blanc i els vermells dels dos ous. Un cop ho tinguem separat, posem els dos vermells en un bol, hi afeim dues cullerades de sucre i ho batem amb intensitat fins que l’ou comenci a tenir un color blanquinĂłs.
2_Després, hi incorporem el mascarpone i barregem fins que no quedin grumolls. Per fer-ho van molt bé unes varetes metà l·liques.
3_Per separat, hem de pujar els blancs d’ou al punt de neu. Si hi afegim una micona de sal ens ajudarĂ a pujar-los. Quan ho tinguem ho barregem amb els vermells d’ou i el mascarpone amb molt de compte fent moviment envolvents perquè no ens baixin els blanc d’ou.
4_Ara només ens faltarà montar les copes. Primer posem un melindro al cul de la copa, després afeim dues cullerades de crema i a sobre uns quants fruits. Tornem a posar el melindro, crema i acabem amb fruits.
Que vengui de gust!