Halloween, Castanyada i Festes de Tots Sants
Ahir a Barcelona, abans de partir cap a terres Mallorquines, vaig sentir el timbre del pis i tot just vaig mirar el rellotge: “Qui déu ser a aquestes hores?”, vaig pensar. Vaig anar a despenjar el telèfon del timbre i em responen: Truco o trato??!! uuff! menys mal que el nostre timbre no va bé, i no se’ns sent des d’abaix, perquè em vaig quedar parada, amb una mitja rialla a la boca.
Quina pena, no? Les nostres tradicions més maques són substituïdes per unes altres tÃpiques d’uns altres països. On ha quedat la Castanyada de Catalunya? Que no la celebren aquest nins? Arribo a Mallorca i tot són festes de halloween i carabasses. Els records m’omplen de nostà lgia mentre menjo una magdalena i busco una foto que vaga en un costat del meu cap: SÃ, per fi!! l’he trobada!
Que bé que s’estava quan les carbasses només apareixien a les patenes dels rosaris ensucrats! La meva cara ho diu tot: tinc 5 anys, sóc feliç,  la meva madrina m’acaba de regalar, com és tradició, un rosari ensucrat, format per un enfilall de caramels, dolços i galetes, i que com que és tan gran que m’arriba fins als peus, el podré disfrutar uns quants dies!!
Doncs sÃ, reivindico el meu rosari, perquè com a bon mallorquina que sóc, aquesta és la meva tradició! Pares, mares, padrins i padrines, padrins joves i padrines joves, regaleu rosaris ensucraaats!
Us he de confessar que aquest any crec que també m’arribarà un petit rosari, però encara tot està per veure! 😉
Què necessitam?
a mi m’han sortit 14 magdalenes:
- 200g de puré de castanyes
- 1 ou
- 150g de sucre
- 150g de mantequilla
- 200g de farina
- 1 polsim de sal
- 1 cullerada de ron
- 1 sobre de llevadura royal
Per on començam?
1_Primer hem de fer el puré de castanyes: hem de fer un petit tall a la part superior de cada castanya i llavors les hem de bollir durant uns 20 minuts. Quan estiguin cuites les deixem refredar fins que no ens cremin a les mans i les hem de pelar. Compte! Hem de treure tota la pell, tant la de fora que és la forta, com la de dintre, perquè ens amargarà les magdalenes. Quan ja estiguin pelades les triturem i ja tindrem llest el puré. Ara el reservem.
Ara posem el forn a escalfar a 180-200º!
2_Posem la clara d’ou en un bol i ho batem amb unes varetes automà tiques o manuals fins que el blanc quedi esponjós, gairebé al punt de neu (per fer-ho ens podem ajudar posant-hi un polsim de sal)
3_Ara hi afegim el puré de castanyes, el sucre, la mantequilla i el rovell de l’ou. Ho batem tot fins que quedi una mescla homogènia i llavors hi podrem afegir la farina i la llevadura. Ho hem de batre fins que no quedin grumolls i tota la mescla sigui homogènia.
4_Repartim la mescla dins de cà psules de magdalenes i ho podem al forn a coure uns 10-15 minuts.