Picades d’abella

Publicat dia 12 novembre 2012 Postres i dolços
Picades d'abella

Vilafranca-Manacor

Vilafranca i Manacor són dos municipis de Mallorca separats per uns escassos 11 Km. Entre Vilafranca i Manacor, entre nosaltres i ells, sempre ha existit una dolça rivalitat que ens acompanya diàriament.

Ells sĂłn 40.000 i nosaltres som 3.000. Ells ens diuen que nosaltres nomĂ©s som un poble, i en canvi ells volen ser ciutat. Nosaltres els diem que no sĂłn poble ni ciutat. 😉 Degut a que som un poble, tots ens coneixem, sabem els noms i cognoms de tothom i inclĂșs es conserven els “mals noms”. No tenim tendes de roba, molts restaurants ni centres d’oci, perĂČ gaudim de ser de les Terres des Pla, de tenir un Bonany i tambĂ© en Tomeu Penya.

Com que som un poble, fem festa per tot. Tenim la Beata, Santa BĂ rbara i la Fira i Festa del MelĂł, i tenim una quintada que ens fan festes per Nit Bona, Tots Sants i Carnaval. Ells ens diuen que sempre estem de festa, i nosaltres els diem que ells no en tenen de festes… 😉

Els 11 Km que ens separem fan que parlem ben diferent. Nosaltres fem un “que ben profund”, mentre que a Manacor els surt un “quie” de la boca, per ells una “chimonea” Ă©s una “chimenea” per nosaltres, i un “campinorat” Ă©s una “cucua”.

Malgrat tot, ja ho diuen que “els pols oposats sempre s’atrauen”, i jo he acabat amb un manacorĂ­ a casa i molts d’ells a la meva vida. I com que tambĂ© diuen que mai anem a dormir sense haver aprĂ©s una cosa nova, avui us presento aquestes picades d’abella. Resulta que sĂłn un dolç molt tĂ­pic a Manacor i que sempre s’ha fet, i amb els anys que fa que circulo per allĂ , i mai l’havia descobert.

Proveu-les de fer, sĂłn molt fĂ cils i tothom en menja, volen! SĂłn perfectes per quan has de sortir d’un compromĂ­s 😉

AH! I si ja ho diu el nostre eslĂČgan, per alguna cosa serĂ …. no?

QuĂš necessitam?

  • 1 lĂ mina de pasta de full
  • 3 cullerades de llet
  • 100g de mantequilla
  • 1 got de sucre
  • 75 g d’ametlla laminada
  • 75 g d’ametlla a dauets (aquestes picades no en duen, les ametlles sĂłn totes laminades)

 

Per on començam?

1_Estinem la pasta de fulls i amb un ganivet o un tallador fem triangles petits i ho posem a sobre d’un paper vegetal i a sobre d’una llauna per anar al forn.

2_Mesclem la llet, la mantequilla i el sucre i ho posem al foc lent perquĂš tot es fongui i es mescli bĂ©. Quan s’hagi fos, es retira del foc i s’hi afageix l’ametlla.

3_Llavors hem de repartir la mescla a sobre dels triangles que hem fet abans i portar-ho al forn a 200Âș durant uns 15 minuts (fins que estiguin ben dorades i la pasta de fulls estigui cuita)

I ara, a picaaaar!

 

Receptes similars: Postres i dolços

PastĂ­s d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastĂ­s d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusiĂł que li regalĂ©s un pastĂ­s pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

PastĂ­s cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algĂș Ă©s molt gratificant, ja sabeu que sĂłc una gran defensora d’aquesta frase. I mĂ©s si aquest algĂș Ă©s tan llĂ©pol com ell, el meu tio Jaume. PerquĂš us poseu una mica en situaciĂł us explicarĂ© que…

Llegeix-ne més

Comenta