Guida Cullerades Dolces Un blog per a recollir totes les coses bones, tant dolces com salades, que cada dia omplen els nostre sentits. Un blog per compartir…

Picades d’abella

Publicat dia 12 novembre 2012 Postres i dolços
Picades d'abella

Vilafranca-Manacor

Vilafranca i Manacor són dos municipis de Mallorca separats per uns escassos 11 Km. Entre Vilafranca i Manacor, entre nosaltres i ells, sempre ha existit una dolça rivalitat que ens acompanya diàriament.

Ells són 40.000 i nosaltres som 3.000. Ells ens diuen que nosaltres només som un poble, i en canvi ells volen ser ciutat. Nosaltres els diem que no són poble ni ciutat. 😉 Degut a que som un poble, tots ens coneixem, sabem els noms i cognoms de tothom i inclús es conserven els “mals noms”. No tenim tendes de roba, molts restaurants ni centres d’oci, però gaudim de ser de les Terres des Pla, de tenir un Bonany i també en Tomeu Penya.

Com que som un poble, fem festa per tot. Tenim la Beata, Santa Bàrbara i la Fira i Festa del Meló, i tenim una quintada que ens fan festes per Nit Bona, Tots Sants i Carnaval. Ells ens diuen que sempre estem de festa, i nosaltres els diem que ells no en tenen de festes… 😉

Els 11 Km que ens separem fan que parlem ben diferent. Nosaltres fem un “que ben profund”, mentre que a Manacor els surt un “quie” de la boca, per ells una “chimonea” és una “chimenea” per nosaltres, i un “campinorat” és una “cucua”.

Malgrat tot, ja ho diuen que “els pols oposats sempre s’atrauen”, i jo he acabat amb un manacorí a casa i molts d’ells a la meva vida. I com que també diuen que mai anem a dormir sense haver aprés una cosa nova, avui us presento aquestes picades d’abella. Resulta que són un dolç molt típic a Manacor i que sempre s’ha fet, i amb els anys que fa que circulo per allà, i mai l’havia descobert.

Proveu-les de fer, són molt fàcils i tothom en menja, volen! Són perfectes per quan has de sortir d’un compromís 😉

AH! I si ja ho diu el nostre eslògan, per alguna cosa serà…. no?

Què necessitam?

  • 1 làmina de pasta de full
  • 3 cullerades de llet
  • 100g de mantequilla
  • 1 got de sucre
  • 75 g d’ametlla laminada
  • 75 g d’ametlla a dauets (aquestes picades no en duen, les ametlles són totes laminades)

 

Per on començam?

1_Estinem la pasta de fulls i amb un ganivet o un tallador fem triangles petits i ho posem a sobre d’un paper vegetal i a sobre d’una llauna per anar al forn.

2_Mesclem la llet, la mantequilla i el sucre i ho posem al foc lent perquè tot es fongui i es mescli bé. Quan s’hagi fos, es retira del foc i s’hi afageix l’ametlla.

3_Llavors hem de repartir la mescla a sobre dels triangles que hem fet abans i portar-ho al forn a 200º durant uns 15 minuts (fins que estiguin ben dorades i la pasta de fulls estigui cuita)

I ara, a picaaaar!

 

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta