Cake de iogurt grec i maduixes

Publicat dia 14 febrer 2013 Postres i dolços
Cake de iogurt grec i maduixes

No crec recordar haver passat mai tants dies al llit, malalta i sobretot desil·lusionada. 8 dies sense ganes de fer coses, sense esma per res i amb la vista cap al got mig buit van aconseguir capgirar-me i fer-me sentir molt dèbil i sense forces.

Diuen que “desprĂ©s de la tempesta sempre arriba la calma”, però jo em permeto dir que “desprĂ©s de la tempesta sempre arriba l’Ă­mpetu”! I Ă©s que et sents nou i amb ganes de recuperar tot el que la vida t’ofereix cada dia i tu has hagut de deixar passar de llarg. Necessitava treure forces d’on fos per acompanyar els meus sentiments d’optimisme i començar amb energia i força aquesta nova empenta i uns grams de farina, sucre i ous eren tot l’impuls que necessitava.

Us animeu a compartir amb mi aquest cake? Amb mi o amb qui més us vingui de gust, que avui és un bon dia! 🙂

Felicitats a tots els enamorats del mĂłn!

Què necessitam?

  • 140g de farina
  • 1 iogurt grec
  • 70g de sucre
  • 40g de mantequilla a temperatura ambient
  • 1 ou
  • 1 sobre de llevadura tipus Royal
  • 125g de maduixes
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de vainilla en pols o lĂ­quida

Per on començam?

1_Posem a escalfar el forn a 180Âş!

2_Preparem les maduixes. Les netegem bé, els hi traiem el capoll i les tallem a daus petits. Les reservem

3_En un bol barregem la farina, la llevadura i la sal.

4_En un altre bol hi posem l’ou, la mantequilla, el iogurt grec i el sucre i ho batem bĂ© amb unes varetes manuals fins que tot quedi ben integrat i cremĂłs. Hi posem la vainilla i barregem.

5_Ara hem d’anar incorporant a poc a poc la barreja de farina que havĂ­em reservat. L’anem incorporant i remenant perquè no ens quedin grumolls. Quan ja ho tinguem afegim les maduixes sense barrejar molt perquè la massa no se’ns ha de tenyir de color vermell.

6_Posem la massa en un motlle i intentem que quedin trossos de maduixa per tot, sobretot a la part de dalt perquè ja baixaran sols i no ens han de quedar tots abaix. Ho posem al forn uns 40-45 minuts o fins que fiquem un escuradents i surti sec.

Nota: el temps de cocciĂł varia segons el motlle que utilitzem. Jo n’he utilitzat un de silicona, que va bĂ© perquè a mĂ©s no fa falta engrassar-lo. Penseu que si n’utilitzeu un que no ho sigui prèviament l’haureu d’engrassar amb una mica de mantequilla.

Receptes similars: Postres i dolços

PastĂ­s d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastĂ­s d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusiĂł que li regalĂ©s un pastĂ­s pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

PastĂ­s cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algĂş Ă©s molt gratificant, ja sabeu que sĂłc una gran defensora d’aquesta frase. I mĂ©s si aquest algĂş Ă©s tan llĂ©pol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situaciĂł us explicarĂ© que…

Llegeix-ne més

Comenta