Cake de iogurt grec i maduixes

Publicat dia 14 febrer 2013 Postres i dolços
Cake de iogurt grec i maduixes

No crec recordar haver passat mai tants dies al llit, malalta i sobretot desil·lusionada. 8 dies sense ganes de fer coses, sense esma per res i amb la vista cap al got mig buit van aconseguir capgirar-me i fer-me sentir molt dèbil i sense forces.

Diuen que “després de la tempesta sempre arriba la calma”, però jo em permeto dir que “després de la tempesta sempre arriba l’ímpetu”! I és que et sents nou i amb ganes de recuperar tot el que la vida t’ofereix cada dia i tu has hagut de deixar passar de llarg. Necessitava treure forces d’on fos per acompanyar els meus sentiments d’optimisme i començar amb energia i força aquesta nova empenta i uns grams de farina, sucre i ous eren tot l’impuls que necessitava.

Us animeu a compartir amb mi aquest cake? Amb mi o amb qui més us vingui de gust, que avui és un bon dia! 🙂

Felicitats a tots els enamorats del món!

Què necessitam?

  • 140g de farina
  • 1 iogurt grec
  • 70g de sucre
  • 40g de mantequilla a temperatura ambient
  • 1 ou
  • 1 sobre de llevadura tipus Royal
  • 125g de maduixes
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de vainilla en pols o líquida

Per on començam?

1_Posem a escalfar el forn a 180º!

2_Preparem les maduixes. Les netegem bé, els hi traiem el capoll i les tallem a daus petits. Les reservem

3_En un bol barregem la farina, la llevadura i la sal.

4_En un altre bol hi posem l’ou, la mantequilla, el iogurt grec i el sucre i ho batem bé amb unes varetes manuals fins que tot quedi ben integrat i cremós. Hi posem la vainilla i barregem.

5_Ara hem d’anar incorporant a poc a poc la barreja de farina que havíem reservat. L’anem incorporant i remenant perquè no ens quedin grumolls. Quan ja ho tinguem afegim les maduixes sense barrejar molt perquè la massa no se’ns ha de tenyir de color vermell.

6_Posem la massa en un motlle i intentem que quedin trossos de maduixa per tot, sobretot a la part de dalt perquè ja baixaran sols i no ens han de quedar tots abaix. Ho posem al forn uns 40-45 minuts o fins que fiquem un escuradents i surti sec.

Nota: el temps de cocció varia segons el motlle que utilitzem. Jo n’he utilitzat un de silicona, que va bé perquè a més no fa falta engrassar-lo. Penseu que si n’utilitzeu un que no ho sigui prèviament l’haureu d’engrassar amb una mica de mantequilla.

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta