No crec recordar haver passat mai tants dies al llit, malalta i sobretot desil·lusionada. 8 dies sense ganes de fer coses, sense esma per res i amb la vista cap al got mig buit van aconseguir capgirar-me i fer-me sentir molt dèbil i sense forces.
Diuen que “després de la tempesta sempre arriba la calma”, però jo em permeto dir que “després de la tempesta sempre arriba l’Ãmpetu”! I és que et sents nou i amb ganes de recuperar tot el que la vida t’ofereix cada dia i tu has hagut de deixar passar de llarg. Necessitava treure forces d’on fos per acompanyar els meus sentiments d’optimisme i començar amb energia i força aquesta nova empenta i uns grams de farina, sucre i ous eren tot l’impuls que necessitava.
Us animeu a compartir amb mi aquest cake? Amb mi o amb qui més us vingui de gust, que avui és un bon dia! 🙂
Felicitats a tots els enamorats del món!
Què necessitam?
- 140g de farina
- 1 iogurt grec
- 70g de sucre
- 40g de mantequilla a temperatura ambient
- 1 ou
- 1 sobre de llevadura tipus Royal
- 125g de maduixes
- 1 polsim de sal
- 1 polsim de vainilla en pols o lÃquida
Per on començam?
1_Posem a escalfar el forn a 180º!
2_Preparem les maduixes. Les netegem bé, els hi traiem el capoll i les tallem a daus petits. Les reservem
3_En un bol barregem la farina, la llevadura i la sal.
4_En un altre bol hi posem l’ou, la mantequilla, el iogurt grec i el sucre i ho batem bé amb unes varetes manuals fins que tot quedi ben integrat i cremós. Hi posem la vainilla i barregem.
5_Ara hem d’anar incorporant a poc a poc la barreja de farina que havÃem reservat. L’anem incorporant i remenant perquè no ens quedin grumolls. Quan ja ho tinguem afegim les maduixes sense barrejar molt perquè la massa no se’ns ha de tenyir de color vermell.
6_Posem la massa en un motlle i intentem que quedin trossos de maduixa per tot, sobretot a la part de dalt perquè ja baixaran sols i no ens han de quedar tots abaix. Ho posem al forn uns 40-45 minuts o fins que fiquem un escuradents i surti sec.
Nota: el temps de cocció varia segons el motlle que utilitzem. Jo n’he utilitzat un de silicona, que va bé perquè a més no fa falta engrassar-lo. Penseu que si n’utilitzeu un que no ho sigui prèviament l’haureu d’engrassar amb una mica de mantequilla.