Timbal de verdures i formatge

Publicat dia 14 març 2013 Verdures
Timbal de verdures i formatge

“No es pot cuinar bé si no s’hi posa el cor, ja que, per sobre de tot es tracta que regnin al voltant de la taula sentiments d’amistat i de fraternitat” Fernand Point.

Tot i que pugueu arribar a pensar que començo a dir disbarats, la realitat és que des de que em vaig trobar amb aquesta frase trobo que els dies tenen una llum especial. Tot s’ha de dir, em vaig topar amb ells el dimarts a la nit! 😛

M’agrada molt cuinar, però m’entusiasma fer-ho per algú. Aquella sensació de plenitud i nervis a la vegada és la que fa que sàpigues que allò que estàs fent contribuirà a fer feliç o almenys treure una rialla a qui més estimes, i la recompensa és fantàstica. I és que a la cuina, com a l’amistat, es tracta d’un treball en equip!

 I si no em creieu, què penseu que seria, en aquest plat, de la ceba sense el pebre? O de la patata sense l’albergínia? O sense el formatge? Ells, com nosaltres, intenten formar pinya per merèixer l’atenció deguda, perquè en companyia tots ens fem més forts.

I és que, al final, tot gira entorn al mateix. Ja ho diuen,  no? Tots units fem força!

 

Què necessitam?

Per dos timbals:

  • 1 patata gran
  • 1 prebe vermell gran
  • 1 ceba
  • 1 albergínia
  • 1 carabassó
  • formatge (de cabra, brie…)

Per on començam?

1_El primer que hem de fer és netejar totes les verdures i les patates. Un cop netes les untem d’oli amb les mans i les posem en una safata de forn i a sobre d’una làmina de paper d’alumini. Ho posem al forn a 180º uns 40 minuts. Aquest temps variarà perquè cada ingredient necessita el seu temps de cocció. Les patates i la ceba, per exemple, necessiten més temps. Quan veieu que els prebes o l’albergínia ja estan cuits els traieu i deixeu els que encara no ho estiguin.

2_Quan ho haguem tret del forn i els ingredients ja no cremin serà el moment de pelar-los. Els pelem i els tallem com més ens agradi. Jo ho vaig fer a trinxes.

3_Ara només ens faltarà montar el timbal amb l’ajuda d’un aro d’emplatar. Abaix hi posem la patata, seguida del prebe vermell, l’albergínia, la ceba, i el carabassó (ho podeu fer com més us agradi!). Penseu posar una mica de sal entre capa i capa!

4_Col·loquem a sobre del timbal una rodanxa de formatge i ho gratinem al forn uns 5 minuts a 180º. Llest!!

Receptes similars: Verdures

Vichyssoise

Publicat dia 18 setembre 2013

Diuen que les primeres impressions són les que compten, però, pel bé de molts, no crec que aquesta dita sigui sempre vàlida ;). El primer cop que vaig sentir a parlar de Vichyssoise me la van presentar com a “crema…

Llegeix-ne més

Tallarins de carabassó amb pesto vermell

Publicat dia 2 setembre 2013

Aquí, qui no corre vola, i el mes d’agost ha volat! Gairebé no he tingut temps d’adonar-me que estavem a l’estiu… I ja ens l’han robat! Sóc l’única amb aquesta sensació? 🙁 El setembre ja és aquí per recordar-nos que…

Llegeix-ne més

Comenta