Groc.
Últimament estic obsessionada amb el groc. Potser  el més fort és que no me n’havia adonat fins avui al matà quan, caminant cap a la universitat he girat el cap a l’esquerra i he vist a terra, a sobre d’un petit camp de gespa, unes flors grogues que mai havia vist i que a més, pensant una mica més, he arribat a la conclusió que fa 5 anys que hi són i que jo mai m’havia fixat amb elles.
Si parlo d’obsessió no és només pel detall d’aquestes flors, sinó que la meva dèria va més enllà . Ahir, a l’hora de fer el” break” de mitja tarda vaig sortir a comprar algunes coses que ens faltaven a la nevera. Al súper, vaig parar davant de la fruiteria: prunes grogues i prunes vermelles. Prunes grogues!!!! Apa, una bossa amb 6 prunes grogues cap a casa. El més fort però, és que aquest matà quan m’he llevat i he obert l’armari he pensat que amb el sol tan groc que feia em venia de gust posar-me alguna peça de roba de color groc! Ho creieu o no… al meu armari no n’hi ha haguda cap!
Donant voltes al què podia fer per dinar només em satisfeia un gust de cÃtrics a la boca i, pensant-ho bé, i per la salut de la meva butxaca, em convenia més apagar la meva set de groc a la cuina que no pas al centre comercial.
Què necessitam?
Per 2 persones amb gana:
- 500g de llom de porc, que equivalen a unes 8 tallades
- 4 alls
- 150g de vi blanc
- el suc d’una llimona petita
- 1 cullerada generosa de farina
- oli d’oliva
- sal, pebre bò i julivert picat
Per on començam?
1_Piquem els alls ben petits i preparem una paella gran i plana amb dues cullerades o tres d’oli d’oliva i ho posem al foc. Hi tirem els alls picats i anem amb molt de compte que no se’ns cremin!
2_Quan comencin a estar daurats hi posem el llom. El fem per una banda, hi posem sal i pebre bò i li donem la volta. Quan ja estiguin gairebé fets per totes dues bandes hi tirem la cullerada de farina.
3_Removem perquè la farina es torri bé (arraconem a una banda de la paella els lloms i aixà ens anirà millor per remoure la farina) i quan estigui ben torrada incorporem el vi blanc. Deixem que faci xup-xup uns 5 minuts a foc mig.
4_Quan hagin passat els 5 minuts afegim el julivert picat i el suc de llimona i ho tornem a deixar 5 minuts perquè faci xup-xup i la salsa torni una mica espessa. Passats aquests 5 minuts ja tindrem el plat llest!
Nota: es pot fer amb qualsevol carn! Amb pollastre, llomillo de porc…