Muffins de poma i nous

Publicat dia 18 abril 2013 Postres i dolços
Muffins de poma i nous

Últimament s’ha posat molt de moda això dels cupcakes i els muffins, no trobeu? És molt “guay” això d’anar pel carrer amb un cafè a la mà, caminant ben ràpid perquè sembli que vas estressat o arribes tard a algun lloc. Sembla que tothom sàpiga què és això dels muffins, els cupcakes o les magdalenes, però la realitat és que jo no havia experimentat el seu “furor” fins que vaig arribar a Barcelona quan, entrant a un Starbucks, vaig veure unes “magdalenes explosives” (és així com en Tomeu i jo ens hi vam referir i tal com ho fem encara!).

Cupcakes, muffins, magdalenes…. què més dóna? Doncs NO! Per descomptat que són tres coses ben diferents (cosa que fa ben poc que sé) i que us intentaré explicar amb unes quatre pinzellades:

Les nostres Magdalenes de tota la vida tenen origen a França, i són les més esponjoses ja que són en les que ens hem d’entretenir més batent. Són les que sempre hem fet a casa amb un “copete” (o almenys així és com tocaria que sortissin), que és la “muntanyeta” que queda a sobre de les magdalenes.

Els Muffins són més xatos, sense aquest “copete” del que us estic parlant i són més humits que les magdalenes i més densos. No han de quedar tan esponjosos i és per això que hem d’intentar batre el menys possible la massa, perquè no entri molt d’aire i no es formin tantes bombolletes. Són les nostres “magdalenes explosives”.

I els Cupcakes són “el darrer crit”! Vénen d’Estats Units i allà són molt típics en festes infantils. En realitat són petits pastissos individuals decorats, ja sigui amb glassejats, amb crema, frosting… Solen ser més petits que els muffins i es poden fer infinitats de combinacions.

Avui toquen els muffins, en aquest cas de poma i nous. Boníssims per començar el dia i tenir un esmorzar ben complet, juntament amb un suc de taronja natural, i un cafè amb llet, perquè no oblideu que l’esmorzar és l’àpat més important del dia!!

*Per cert! Ja sou fans de Cullerades Dolces a Facebook? Estem apunt d’arribar als 200 seguidors i això és tot un èxit que no podem deixar de celebrar! És per això que quan assolim els 200 membres farem un sorteig al blog! 🙂 Si encara no ho sou espavileu!

Què necessitam?

Per unes 8-10 unitats:

  • 250g de farina
  • 150g de sucre morè
  • 150ml de llet
  • 1 ou
  • 50ml d’oli d’oliva
  • 1 sobre de llevadura tipus Royal
  • 1 poma (de les que més us agradin)
  • 50g de nous trossejades

Per on començam?

Escalfem el forn a 180º

1_Barregem en un bol la farina i la llevadura i en un altre bol el sucre i l’ou i ho batem amb unes varetes (com ja us he dit abans, només lo just perquè s’integri bé). Ara afegim a la barreja de l’ou i el sucre la llet i l’oli i barregem. Anem incorporant la farina i la llevadura a aquesta barreja, a poc a poc.

2_Deixem reposar la massa dins la nevera mentres preparem la poma i les nous. Xafem les nous de manera que quedin a trossets petits i tallem a daus la poma. Quan ho tinguem preparat ho barregem amb la massa guardada.

3_Preparem els motlles dels muffins en una safata per a forn i hi col·loquem la massa repartida entre 10 motlles. Convé posar els motlles a dintre d’unes flameres o d’un motlle de canastretes perquè no se’n sobrin. Per sobre els muffins podeu posar uns trossets de poma i nous i també una cullerada de sucre perquè això farà una capa cruixent molt bona.

4_Ho portem al forn uns 20 minuts. Feu la prova de l’escuradents per saber si ja estan cuits!

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta