Quan la vaig veure per primera vegada no em va entrar per l’ull dret. Era petita, no gaire funcional, però era la millor de les que havÃem vist fins aquell moment. Jo estava acostumada a la de casa, ampla, espaiosa i còmoda, i mai m’havia passat pel cap que era possible passar tant de temps en una altra que no fos com ella, la de casa.
A poc a poc ens vam fer amigues, i aquella primera impressió va quedar tapada per la opinió que em mereix avui en dia. La por de no tenir espai es va convertir en auto-disciplina per mantenir l’ordre, la incertesa de tenir només dos fogons m’ha ensenyat a ser ordenada i planificadora, i el fet de no tenir “ajudes electrodomèstiques” ha fet que toqui amb les mans el que és de veritat viure fora de casa. I aixÃ, s’ha arribat a convertir en “la meva”, tant meva que ara cuinar en una altra cuina em sembla una odissea.
Aquests dos anys han estat fantà stics al seu costat, sobretot perquè ha estat ella qui ha vist néixer i créixer el blog. SÃ, en aquesta cuina he cuinat cada un dels plats que formen aquesta pà gina.
Us la volia ensenyar perquè, com ja sabeu, en pocs dies deixarà de ser “la meva cuina”; i també perquè, quan tenim visites el primer que diuen quan la veuen és: “Aquà cuines tot el que surt al blog??!!!”. Doncs sÃ, sembla impossible però sÃ. A més, un dels motius pels quals va néixer aquest blog era per formar un lloc on tots puguem sentir-nos com a casa, i aquesta cuina ho ha estat per mi durant dos anys.
Què necessitam?
Per a dues persones:
- 1 patata
- enciam
- 200g de gambes pelades
- uns quants espà rrecs
- cibolet
- maionesa
- 1 llima petita
- sal i oli d’oliva
Per on començam?
1_Posem aigua a bullir i mentres esperem a que agafi el bull prepararem les gambes.
2_En un bol petit posem el suc de mitja llima i la pell juntament amb les gambes i una mica de cibolet picat. Ho tapem amb un paper film i ho portem a la nevera. Ho anem barrejant de tant en tant perquè totes les gambes agafin el gust de llima.
3_Bullim les patates fins que ens quedin al punt i també escaldem els espà rrecs.
4_Piquem una mica d’enciam, que serà la base del plat.
5_Muntem el plat: a sota hi posem l’enciam picat amb una mcia d’oli d’oliva i sal. A sobre hi col·loquem dos trossos de patata bullida (quan la col·loqueu ja ha d’estar freda perquè sinó arrugarà l’enciam!), les gambes i els espà rrecs. Ho amanim amb una mica d’oli i cibolet picat i acabem el plat amb una cullerada de maionesa.
Un plat perfecte per aquests dies de calor, no trobeu? 😉