Tarta tres xocolates

Publicat dia 15 agost 2013 Postres i dolços
Tarta tres xocolates

Tot un clàssic. Tot un honor. Allà on va, tot un èxit.

Qui em coneix dirà: “Com pot ser?! Ha publicat la “tres xocos”!”. Doncs sí, per fi, després de moltes peticions per part vostra he decidit publicar la recepta. I per què? Doncs per una sola raó: no puc permetre que encara hi hagi algú que no conegui, no hagi fet o tastat aquesta meravellosa tarta.

Tot un clàssic a les festes de casa, a les celebracions i esdeveniments importants. Què faràs les postres? I tant, i què et ve de gust? Tarta tres xocolates! No falla!! Ja us ho explicava a la primera entrada del blog (magdalenes tres xocolates), que a vegades sembla que no hi hagi altra tarta.

Tot un honor és per mi portar-la cada cop que me la reclamen. Tot s’ha de dir però, que ens els últims 3-4 anys potser l’he feta unes 15 vegades. És per això que ja en començava a estar una mica cansada, però després d’estar una temporadeta sense fer-la vaig trobar l’ocasió per tornar-la a lluir.

Tot un èxit allà on va. Tothom en menja, a tothom li agrada, tothom es pregunta: uaauu, com es fa? Voleu triomfar fàcilment? Aquí teniu la recepta, per seguir-la pas a pas i no perdre cap detall. Anam per feina? 😉

Què necessitam?

Nota: potser les quantitats varien amb les receptes que coneixeu, perquè amb el temps he anat variant les quantitas al meu gust i així és tal i com m’agrada més

Per la base de galetes:

 • 3/4 de paquet de galletes Maria o Digestive (jo prefereixo Digestive, queda més bona i consistent)
 • 60g de mantequilla

Per la capa de xocolata negra:

 • 150g de xocolata negra
 • 60g de sucre
 • 200ml de nata per montar
 • 250ml de llet
 • 1 sobre de cuajada (tipus Royal)

Per la capa de xocolata amb llet:

 • 150g de xocolata amb llet
 • 50g de sucre
 • 200ml de nata per montar
 • 250ml de llet
 • 1 sobre de cuajada (tipus Royal)

Per la capa de xocolata blanca:

 • 150g de xocolata blanca
 • 40g de sucre
 • 200ml de nata per montar
 • 250ml de llet
 • 1 sobre de cuajada (tipus Royal)

Per on començam?

Notes: jo normalment la faig amb la thermomix, però explicaré el pas a pas tal i com jo la faig sense. I sobretot: feu-la un dia abans de servir-la o menjar-la perquè necessita agafar consistència i a més és més bona!

1_ Triturem les galletes amb el túrmix i desfem la mantequilla al microones. Quan estigui fosa la mesclem amb la galeta triturada i ho aboquem en un motlle desmontable. Aplanem la mescla, ho compactem bé i ho posem al congelador mentre preparem la primera capa de xocolata.

2_ Per la capa de xocolata negra: Posem tots els ingredients en una olla i ho posem al foc no molt fort. Anem remenant per a que la xocolata es desfaci i tot els ingredients s’integrin, i ho deixem fins que agafi el bull. Quan faci uns minuts que bull notarem que ja ha agafat consistència i ja podem parar el foc. Traiem el motlle de dins el congelador i aboquem la mescla. Ja tenim la primera capa enllestida!

3_ Atenció!! Quan haguem abocat la primera capa ja no podrem moure el motlle de lloc, fins que la tarta s’hagi refredat. Això és molt important si no volem que les capes se’ns mesclin! Ara anem a fer el mateix amb la capa de xocolata amb llet. Aboquem tots els ingredients que corresponen a aquesta capa i fem el mateix procediment que abans.

4_ Quan la mescla estigui apunt l’haurem d’abocar amb molt de compte a sobre de la capa de xocolata negra. Truc: No ho feu directament, poseu una espàtula entre la mescla que cau i la capa de xocolata negra, així no caurà directament i evitarem que se’ns mesclin les capes.

5_ Fem el mateix procediment amb la capa de xocolata blanca i ja tindrem la tarta enllestida.

Quan tinguem les tres capes, deixem la tarta refredar unes tres hores a temperatura ambient, sense moure-la de lloc. Passat aquest temps la portem a la nevera i la deixem allà fins a l’hora de servir. Podeu triturar xocolata negra i espolvorejar-la per sobre just abans de servir-la!

 

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta