A punt de fer dos mesos que no passo per aquÃ, per fi he trobat el moment de fer-ho.
Sovint creiem que estem obligats a complir amb unes premisses preestablertes que ens ha marcat el destÃ. Unes premisses que, pensant-ho bé, ens les hem imposat nosaltres mateixos sense adonar-nos, fruit d’una cadena de decisions que hem pres en algun moment de la vida. Unes premisses que sembla que són interferibles però, que quan ens parem, acabem pensant: aquest és el camà que vull seguir?
Aquesta és la pregunta que m’he fet fa tan sols unes poques setmanes. Una pregunta que m’ha portat a respondre: el que vull és decidir! Vull estudiar, vull projectar, vull cridar, vull escriure, vull cuinar, vull córrer, vull competir, vull ser feliç! Per això, avui, torno a ser aquÃ!
A vegades va bé parar-te a pensar si el que fas és realment el que vols fer i, si pots, canviar la direcció del teu camÃ!
Espero que tingueu un bon nadal, hagueu fet molt de torró casolà i tingueu pensat un bon menú de nadal. Nosaltres portem de cap el menú i la decoració de la nit de cap d’any, a veure si surten coses bones i guapes!
Què necessitam?
Per a 4 persones:
- filets de vedella (unes 4 tallades petites per persona)
- 400ml de nata
- 2 “quesitos”
- 1 ceba
- bolets: 1 cep, 6 esclata-sangs, 6 xampinyons, 2 shitakes… (els que vulgueu i us agradin)
- sal i pebre bò
Per on començam?
1_Tallem la ceba ben fineta i la posem en una cassola amb oli a foc lent perquè es torni tendra i ben cuita. Mentrestant tallem els bolets. Quan la ceba ja estigui ben cuita incorporem tots els bolets i anem remenant perquè es cogui tot homogèniament. Quan haguem fet unes quantes voltes i veiem que els bolets ja estan una mica cuits és l’hora d’incorporar la nata. Deixem el foc mig-lent i, quan hagin passat uns dos minuts, incorporem els “quesitos”, salem al gust i deixem coure uns 45 minuts. De tant en tant hem d’anar barrejant perquè no se’ns enganxi la salsa. Hem de deixar reduïr.
2_Quan ens faltin 15 minuts perquè la salsa estigui a punt podem començar a preparar els filets. Els posem sal i pebre bò al gust i els posem a una paella perquè es dorin a foc fort. Convé fer-los al punt, això vol dir ben rossos per fora però ben tendres per dins. Els tenim uns poc minuts per banda i els traiem. Llavors, quan faltin dos minuts per la salsa, els introduïm a dins la cassola amb la salsa, i llest!
Un plat fà cil i que us farà quedar molt bé! Per a fer-lo complet el podeu acompanyar d’arròs bullit o unes patates.