Galletes amb gingebre i taronja

Publicat dia 13 gener 2014 Postres i dolços
Galletes amb gingebre i taronja

Les festes són passades i ja hem tornat a la normalitat. Ja hem paït totes les menjades, els excessos i els regals.

Avui us vull ensenyar un dels detalls que vaig tenir amb alguns familiars el dia de reis i, com que quedar bé no costa mai gaire i de regals en podem fer tot l’any, vull compartir amb vosaltres aquesta idea.

Es tracta  d’elaborar, amb tot l’amor del món, unes galletes de gingebre i taronja (o del que més us agradin) i presentar-les amb un embolcall personalitzat, útil i, a més, reciclat. El que necessitam és un pot de “Pringles”, buidar-lo i netejar-lo una mica i llavors, amb un poc de manya i havent escollit un paper que ens agradi, forrar-lo completament vigilant que no quedin bombolles o arrugues. El resultat serà un detall original, reciclat i fet per nosaltres mateixos. Us agrada? Esper que sí i que ho poseu en pràctica. Els regals manuals i personalitzats sempre satisfan a tothom 😉

Què necessitam?

Per unes 25-30 galletes

  • 150g de mantequilla
  • 100g de sucre morè
  • 2 vermells d’ou
  • 1 cullerada de llet
  • 1/2 vaina de vainilla (hem d’obrir la vaina i extreure l’essència de dintre)
  • una culleradeta de gingebre en pols
  • ratlladura de taronja (de 1/2 taronja si la taronja és gran o d’una taronja sencera si és petita)
  • 300g de farina
  • 1 cullerada de llevadura (tipus Royal)
  • 1 culleradeta de sal

Per on començam?

1_Mesclam en un bol la llet, els vermells d’ou i la vainilla. Per altra banda mesclam el sucre amb la mantequilla fins que quedi una mescla homogènia. Llavors, mesclam les dues mescles.

2_Anam incorporant lentament la farina tamisada juntament amb la sal, la llevadura, el gingebre i la ratlladura de taronja. Mesclam bé fins a tenir-ho tot lligat.

3_Amb les mans formam bolles amb la massa (intentant que totes tenguin el mateix pes per a que coguin per igual a dins el forn). Llavors les aplanam una mica amb les mans i les disposem en una safata per a forn coberta amb paper vegetal de forn. Les enfornam al forn preescalfat a 180º durant uns 10-12 minuts.

4_Les traiem del forn i les deixem endurir (uns minuts) i les passam a una reixa perquè es refredin.

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta