Bouquet de galletes

Publicat dia 8 març 2014 Dolços per a regalar. Postres i dolços
Bouquet de galletes

Què sabeu la diferència entre un ram de flors i un bouquet de flors? El que coneixem per ram de flors es compon d’un conjunt de flors soltes que formen un grup; en canvi un bouquet és un element floral més elaborat, suposadament per un professional, on hi conviuen diferents textures, colors, formes…

El que avui ens proposam a fer és un bouquet (perquè nosaltres no ens hi posam per menys 😉 ), però com que aquí es tracta de ser dolços i originals, us propòs fer-lo de galletes amb una bona presentació, perquè els bouquets es regalen, no? Doncs sí, aquesta és la idea: un regal ben dolç i personal, que segur que agradarà a tothom. Així estrenam una nova secció que es dirà: DOLÇOS PER A REGALAR i que trobareu a la part dreta de la pàgina, juntament amb les altres categories.

Aquesta setmana l’ha rebut la meva padrina, la “padrina ballarina”, us enrecordau que la vos presentava com a “ballarina, de nom i fets” en aquesta entrada? Doncs ella ha estat ben contenta de rebrer-lo pel seu aniversari, i així afronta un any més amb molta energia. MOLTES FELICITATS PER ELLA!

Què, us animau a fer-lo per a regalar a qui us vengui de gust? Ara que venen dates de “dia del pare i dia de la mare” són perfectes. Ja m’explicareu els resultats!

Què necessitam?

  • 1 capsa de cartró petita
  • un paper que ens agradi per forrar la capsa
  • suro blanc o porexpan
  • paper de seda
  • pals de pintxo
  • Preparar les galletes que més ens agradin: jo he optat per fer unes pastes de mantequilla a base de mantequilla, ou, sucre i farina, però podeu fer les que més us agradin
  • un motlle en forma de flor
  • glasé real: el glasé real ens servirà per cobrir les galletes i donar-lis color. Es fa amb una clara d’ou, que pujarem a punt de neu i a la qual afegirem 200g de sucre glas i una mica de colorant. Llavors ho posarem a una màniga pastissera i estarà llest per utilitzar.

Per on començam?

1_Una vegada seleccionada la capsa de cartró que utilitzarem, l’haurem de forrar. Jo, que guard els mil i un papers, bosses i elements varis per a fer manualitats, vaig desmontar una bossa de paper craft i vaig forrar la capsa, atenent a que no ens quedin marques ni arrugues.

2_Ara haurem de tallar el suro blanc de la mida de la capsa i introduir-lo dintre per a poder clavar els pals. Decorau la capsa amb paper de seda (en el meu cas el paper de seda que veieu és l’embolcall que posen a la tenda Trucco quan compres roba allà, com veieu jo ho guard tot 😉

3_Quan tenguem les galletes preparades (Recordau que les heu d’enfornar amb el pal ja ficat a dintre) les decorarem amb el glasé real que tendrem preparat, ajudant-nos d’una màniga pastissera i ho deixarem reposar a una superfície horitzontal fins que el glasé estigui sec. Llavors només ens quedarà clavar les galletes al suro blanc i fer una targeta ben guapa.

 

Receptes similars: Dolços per a regalar

Ram de cupcakes

Publicat dia 1 abril 2014

El primer diumenge de maig tenim l’oportunitat de seguir la tradició que ens van inculcar a l’escola quan érem petits. Amb molt esforç i sobretot il·lusió ens ajudaven a preparar un magnífic dibuix o regal per a poder treure un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta