Rubiols

Publicat dia 13 abril 2014 Postres i dolços
Rubiols

Com que després de les panades ens agrada menjar una mossegada dolça, avui toca recepta de rubiols.

Els rubiols, per qui no els conegui, són els dolços que es fan a Mallorca per Pasqua. Se solen fer el mateix dia que les panades i són l’acabament dolç, juntament amb els crespells que també publicaré d’aquí a uns dies, al dia que es passa en família fent panades i rubiols. És un dolç de pasta en forma de mitja lluna, farcits del que més ens agradi, encara que els més típics són els de brossat, cabell d’àngel, confitura o crema. Tot i això, ja se’n fan de xocolata (amb una xocolata que ja es ven expressament per a fer-los), llet condensada…

Si de receptes de panades n’hi ha de tots colors, el mateix passa amb els rubiols. Com ja us vaig comentar, la nostra recepta de panades ens encanta i cada any feim la mateixa. Això no ens passa, però, amb els rubiols, ja que no acabam de trobar una recepta que sigui totalment del nostre agrad i anam a la recerca de la recepeta perfecta. Aquesta que avui compartesc amb vosaltres és la que més ens agrada i la que solem fer, així que esper que us agradi i també esper que em feu arribar les vostres receptes de rubiols!

Què necessitam?

Per uns 10-12 rubiols:

  • 100ml de suc de préssec
  • 100ml d’oli de girasol
  • 100ml de saïm
  • la farina que es begui (aproximadament 500-550g)

Pel farcit de brossat:

  • 1/2 kg de brossat
  • 1 vermell d’ou
  • la ratlladura de 1/2 llimona
  • sucre al gust
  • 1 polsim de canyella

Per on començam?

rubiols mural

1_Mesclam tots els ingredients per a fer la massa en un bol i la pastam una mica. Veureu que queda una pasta molt fàcil de manejar i que no s’enganxa a les mans. Per altra banda preparam el farcit mesclant tots els ingredients (el brossat, el vermell d’ou, el sucre, la llimona i el polsim de canyella) i ho reservam.

2_Aprimam una mica de pasta amb un aplanador i amb l’ajuda d’un plat o una tapadora farem una forma rodona.

3_Disposam una cullerada generosa de farcit a sobre de la rodona que haurem fet i doblegam la pasta a sobre del farcit, com a la fotografia.

4_Apretam bé amb els dits perquè no ens surti el farcit i segellam amb una forqueta o amb la base d’una cullera.

5_Els disposam a una safata i els enfornam a uns 150º uns 30 minuts.

Quan els traieu del forn els deixau refredar i després els ensucrau amb sucre pols.

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta