Si algun record tenc de quan era petitona d’aquestes dates, és el de fer crespells. Els preparà vem a l’escola tots plegats, amb els companys, a dintre d’una ribella ben grossa i on tots hi posà vem les mans. Què divertit que era ficar les mans a dins aquella massa viscosa amb oloreta de taronja i canyella! Llavors cadascú donava forma als que havien de ser els seus crespells, per poder portar-los a casa i ensenyar-li a la famÃlia el bon xef que havies estat aquell dia! Llà stima que en sortir del forn tots els crespells tenguessin la mateixa forma, llavors ja no ens recordà vem quins eren els nostres. Tot i això, no passava res, perquè la massa enriquida amb totes aquelles mans plenes d’innocència era la més bona de totes.
Per a acabar d’arrodonir el dia en famÃlia del que tant hem parlat, només ens queda preparar els crespells. Aquests dolços en forma de galleta són ideals per a fer amb els més petits, que gaudiran de posar les mans a la massa. Esper que aquesta recepta us agradi i també que passeu una molt bona Setmana Santa!!
Què necessitam?
- 165g de farina
- 100g de saïm
- 2 vermells d’ou
- 65g de sucre
- ratlladura de taronja i canyella en pols al gust
Per on començam?
1_Mesclam tots els ingredients a dins d’un bol, amb les mans i formam una bola. Disposam la bola a sobre d’un paper per a forn i amb un aplanador aplanam la massa i la tallam donant-li forma amb els motlles tradicionals de crespells.
2_Retiram la massa sobrant que ens quedi i col·locam els crespells amb el paper de forn a sobre d’una safata per a forn. Els enfornam a 160º uns 20 minuts.
NOTES: es poden servir espolvorejats de sucre en pols, però a mi m’agraden més sense. També preferesc fer-los bastant gruixuts, perquè els trob molt més bons!