Crespells

Publicat dia 16 abril 2014 Postres i dolços
Crespells

Si algun record tenc de quan era petitona d’aquestes dates, és el de fer crespells. Els preparàvem a l’escola tots plegats, amb els companys, a dintre d’una ribella ben grossa i on tots hi posàvem les mans. Què divertit que era ficar les mans a dins aquella massa viscosa amb oloreta de taronja i canyella! Llavors cadascú donava forma als que havien de ser els seus crespells, per poder portar-los a casa i ensenyar-li a la família el bon xef que havies estat aquell dia! Llàstima que en sortir del forn tots els crespells tenguessin la mateixa forma, llavors ja no ens recordàvem quins eren els nostres. Tot i això, no passava res, perquè la massa enriquida amb totes aquelles mans plenes d’innocència era la més bona de totes.

Per a acabar d’arrodonir el dia en família del que tant hem parlat, només ens queda preparar els crespells. Aquests dolços en forma de galleta són ideals per a fer amb els més petits, que gaudiran de posar les mans a la massa. Esper que aquesta recepta us agradi i també que passeu una molt bona Setmana Santa!!

Què necessitam?

  • 165g de farina
  • 100g de saïm
  • 2 vermells d’ou
  • 65g de sucre
  • ratlladura de taronja i canyella en pols al gust

Per on començam?

crespells forma

1_Mesclam tots els ingredients a dins d’un bol, amb les mans i formam una bola. Disposam la bola a sobre d’un paper per a forn i amb un aplanador aplanam la massa i la tallam donant-li forma amb els motlles tradicionals de crespells.

2_Retiram la massa sobrant que ens quedi i col·locam els crespells amb el paper de forn a sobre d’una safata per a forn. Els enfornam a 160º uns 20 minuts.

NOTES: es poden servir espolvorejats de sucre en pols, però a mi m’agraden més sense. També preferesc fer-los bastant gruixuts, perquè els trob molt més bons!

Receptes similars: Postres i dolços

Pastís d’aniversari M&Ms

Publicat dia 9 juny 2014

Amb un whatsapp amb la frase “Que em podries fer el pastís d’aniversari?” va ser com en Josep em va fer arribar que li faria il·lusió que li regalés un pastís pels seus 24 anys. Em va semblar una idea…

Llegeix-ne més

Pastís cucurutxo de xocolata

Publicat dia 1 maig 2014

Cuinar per a algú és molt gratificant, ja sabeu que sóc una gran defensora d’aquesta frase. I més si aquest algú és tan llépol com ell, el meu tio Jaume. Perquè us poseu una mica en situació us explicaré que…

Llegeix-ne més

Comenta