Un risotto de bolets, i un repte per a na Margalida Oliver

Publicat dia 9 febrer 2012 Arrossos
Un risotto de bolets, i un repte per a na Margalida Oliver

“Jo no sé cuinar”, “Uff, per mi aquesta recepta és massa complicada!”, “No pots fer algo que tengui menys ingredients i fàcil?”

Us sonen aquestes frases? Coneixeu alguna persona que les digui contínuament o us sentiu identificats? Tranquils que avui ho solucionarem! Jo sí que la sé a aquesta cançoneta, i na Margalida Oliver també.

Sí, avui proposo un repte per a ella, la meva madrina. Ella sempre diu que no té temps, o que no en sap, però jo crec que no ho ha provat prou, perquè això de cuinar no té pas gaires secrets ni complicacions, tot és posar-s’hi. A més, sempre que ella fa el menjar li surt bò, encara que siguin uns simples macarrons. No hi ha tanta diferència en fer un plat de macarrons amb qualsevol altre plat més el·laborat. L’única diferència és el temps i la paciència.

Per a cuinar s’ha de tenir paciència, i això no vol dir que sempre en tinguis de paciència. Jo per exemple, m’estresso ben aviat en atres coses, en la feina de la universitat, per exemple, l’he de tenir ben organitzada perquè si se m’escapa una mica de les mans ja em poso nerviosa. I sí, jo sé que a la meva madrina no n’hi falta de paciència.

Si parlem de temps…. jo crec que no té excusa. Ara ve el cap de setmana i el dissabte o diumenge jo sé que no treballa, així que de temps no n’hi falta.

Quant a complicació? No passeu pena perquè l’hi he triat un plat fàcil i bò (això sí, amb un punt de sofisticació 😉 ).

Així que, vist lo vist, no tens alternativa. Tot és qüestió de posar-se un davantal i començar pel principi.

Què creieu, se’n sortirà? Jo crec que sí, així que donem-li ànims entre tots! MOLTS D’ÀNIMS I ENDAVANT!

Què necessitam?

Per a 4 pesones:

  • 300g d’arròs bomba
  • 800ml de brou de verdures o de pollastre. Jo l’he utilitzat de pollastre perquè m’agrada més.
  • bolet varis. Poden ser empotats (com els que he utilitzat jo) o també secs (que els haurem de posar abans amb aigua per a hidratar-los)
  • 1 ceba
  • una cullerada de mantequilla
  • sal i pebre bò
  • formatge parmesà

Per on començam?

1_Primer piquem la ceba ben petitona i la posem a sofregir amb una mica d’oli d’oliva a foc baixet, per a que no es cremi.

2_Quan la ceba ja comenci a dorar-se, incorporem els bolets i ho deixem coure uns 5 minuts més. Posem sal i pebre bò.

3_Ara posem l’arròs a la cassola i remenem fins que l’arròs ja no sigui de color blanc, sino d’un color transparent.

4_El següent pas és el més important: el que hem de fer és anar afegint brou a poc a poc, i el brou ha de ser calent, perquè no s’ha de tallar la cocció de l’arròs. Primer posem 2 cullerades de brou a la cassola, i remenem tot el temps fins que l’arròs s’hagi begut el brou. En aquest moment, tornem a incorporar dues cullerades de brou, i així successivament, fins a haver-hi posat els 800ml de brou. Aquest procés pot durar uns 20 minuts, i s’ha de remenar tot el temps.

5_Quan ja haguem incorporat tot el brou, només ens faltarà posar-hi una cullerada de mantequilla i rallar-hi parmesà, i tornem a remoure bé.

Ara ja podrem emplatar i servir. Si voleu podeu posar-hi una mica de julivert picat, i també és recomanable servir-lo a taula amb el parmesà al costat per si algú se’n vol afegir.

 

Receptes similars: Arrossos

Arròs melós de marisc

Publicat dia 26 octubre 2012

… i 48H OPEN HOUSE BARCELONA Aquest cap de setmana Barcelona té una cita amb un festival molt important. I és que demà dissabte dia 27 i diumenge dia 28 estem tots convidats a participar al 48 HORES OPEN HOUSE…

Llegeix-ne més

Risotto primavera

Publicat dia 20 març 2012

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=WfcAnU2t-wU] M’agrada llevar-me amb molta energia sabent que el sol ja és alt i comença a cremar, i saber que ja em puc oblidar del fred i de portar capes i capes d’abric. M’agrada tenir vagueria fins i tot per…

Llegeix-ne més

Comenta