“Jo no sé cuinar”, “Uff, per mi aquesta recepta és massa complicada!”, “No pots fer algo que tengui menys ingredients i fà cil?”
Us sonen aquestes frases? Coneixeu alguna persona que les digui contÃnuament o us sentiu identificats? Tranquils que avui ho solucionarem! Jo sà que la sé a aquesta cançoneta, i na Margalida Oliver també.
SÃ, avui proposo un repte per a ella, la meva madrina. Ella sempre diu que no té temps, o que no en sap, però jo crec que no ho ha provat prou, perquè això de cuinar no té pas gaires secrets ni complicacions, tot és posar-s’hi. A més, sempre que ella fa el menjar li surt bò, encara que siguin uns simples macarrons. No hi ha tanta diferència en fer un plat de macarrons amb qualsevol altre plat més el·laborat. L’única diferència és el temps i la paciència.
Per a cuinar s’ha de tenir paciència, i això no vol dir que sempre en tinguis de paciència. Jo per exemple, m’estresso ben aviat en atres coses, en la feina de la universitat, per exemple, l’he de tenir ben organitzada perquè si se m’escapa una mica de les mans ja em poso nerviosa. I sÃ, jo sé que a la meva madrina no n’hi falta de paciència.
Si parlem de temps…. jo crec que no té excusa. Ara ve el cap de setmana i el dissabte o diumenge jo sé que no treballa, aixà que de temps no n’hi falta.
Quant a complicació? No passeu pena perquè l’hi he triat un plat fà cil i bò (això sÃ, amb un punt de sofisticació 😉 ).
Aixà que, vist lo vist, no tens alternativa. Tot és qüestió de posar-se un davantal i començar pel principi.
Què creieu, se’n sortirà ? Jo crec que sÃ, aixà que donem-li à nims entre tots! MOLTS D’ÀNIMS I ENDAVANT!
Què necessitam?
Per a 4 pesones:
- 300g d’arròs bomba
- 800ml de brou de verdures o de pollastre. Jo l’he utilitzat de pollastre perquè m’agrada més.
- bolet varis. Poden ser empotats (com els que he utilitzat jo) o també secs (que els haurem de posar abans amb aigua per a hidratar-los)
- 1 ceba
- una cullerada de mantequilla
- sal i pebre bò
- formatge parmesÃ
Per on començam?
1_Primer piquem la ceba ben petitona i la posem a sofregir amb una mica d’oli d’oliva a foc baixet, per a que no es cremi.
2_Quan la ceba ja comenci a dorar-se, incorporem els bolets i ho deixem coure uns 5 minuts més. Posem sal i pebre bò.
3_Ara posem l’arròs a la cassola i remenem fins que l’arròs ja no sigui de color blanc, sino d’un color transparent.
4_El següent pas és el més important: el que hem de fer és anar afegint brou a poc a poc, i el brou ha de ser calent, perquè no s’ha de tallar la cocció de l’arròs. Primer posem 2 cullerades de brou a la cassola, i remenem tot el temps fins que l’arròs s’hagi begut el brou. En aquest moment, tornem a incorporar dues cullerades de brou, i aixà successivament, fins a haver-hi posat els 800ml de brou. Aquest procés pot durar uns 20 minuts, i s’ha de remenar tot el temps.
5_Quan ja haguem incorporat tot el brou, només ens faltarà posar-hi una cullerada de mantequilla i rallar-hi parmesà , i tornem a remoure bé.
Ara ja podrem emplatar i servir. Si voleu podeu posar-hi una mica de julivert picat, i també és recomanable servir-lo a taula amb el parmesà al costat per si algú se’n vol afegir.