Us agrada el formatge? Segurament hi ha gent que té clarÃssim que sÃ, i gent que té clarÃssim que no. I és que sovint amb el formatge passa que, o t’agrada molt, t’encanta i en menjarÃes amb tot i fins i tot sol; i en d’altres casos que ni el pots olorar. Conec casos de tots dos tipus, i tots dos ben propers.
La meva mare menjaria formatge sol, li encanta, tant si és curat, semicurat, blau…. Fins i tot a vegades a l’estiu, recordo que l’hem enviada a sopar a fora al jardà perquè la olor del formatge era insoportable; i ella consent anar a sopar a fora per menjar-se’l. Això és que t’agradi el formatge!! Per altra banda tenim a la seva mare, la meva padrina, que ni el pot olorar. De fet, fins fa ben poc no aconseguia fer-nos pizza per dinar, i això que estem parlant de havarti o formatges que no fan gaire olor. Ella quan en un sopar hi ha formatge… uff, no el pot ni tenir a la vora!
Tot són gustos, i a mi el formatge m’agrada només fos. SÃ, és una mica raro però és aixÃ. Em puc menjar una pizza de formatges, m’agrada la fondue, i la salsa de formatges. Ara bé, si em posen sobre la taula formatges…. tiraré cap a la mozzarella, havarti…. Formatges que a la gent que li agrada de debò, creu que no tenen gust de res.
El plat que avui us presento és fruit de la falta de temps i de matèria prima. I és que… en 3 dies ens n’anem a Mallorca, a passar uns bons dies i a carregar la maleta de provisions! 🙂 Per això els dies previs intentem “sobreviure” d’alguna manera…. menjars rà pids, fà cils, barats i sense gaires complicacions. Anar a comprar fa una mica de mandra, les carns no són tan bones com les que portem…. I a més no tenim “coixinets” per si ens fa mandra cuinar… Això vol dir que cal fer el dinar i el sopar cada dia, i a vegades se t’acaben les idees, i en aquests casos els plats “pasta” són els estrella. Aquà en teniu una prova!
Què necessitam?
Per 4 persones:
- 400g de penne (o altra tipus de pasta)
- 200g de forgonzola
- 200ml de nata espessa
- 1 ceba (opcional)
- sal i pebre bò
Per on començam?
1_Primer posem a bollir la pasta i la deixem coure fins que estigui al dente.
2_Mentrestant, piquem la ceba ben petita i la posem a dorar en una paella. La ceba és opcional, però dóna molt bon gust al plat. El dia que aneu més apurats però, podeu prescindir d’ella.
3_Quan la ceba ja estigui ben doradeta, hi afegim la gorgonzola a daus, i baixem el foc per a que el formatge es fongui però no es cremi.
4_Quan el formatge ja estigui fos, hi incorporem la nata lentament. Hi posem sal i pebre bò i deixem que cogui, remenant, fins que s’hagi espessit una mica. Es pot afegir més nata si la salsa quedés massa espessa.
5_Finalment escurrim bé la pasta, la col·loquem al plat i hi tirem la salsa per sobre.