Guida Cullerades Dolces Un blog per a recollir totes les coses bones, tant dolces com salades, que cada dia omplen els nostre sentits. Un blog per compartir…

Tagliatelle mariners

Publicat dia 13 abril 2013 Pasta
Tagliatelle mariners

Quins dies tan meravellosos que fa últimament!!! No us venen ganes de sortir al carrer a passejar i cridar?: Bon dia món!!!

No és cap secret que el meu cos funciona amb el sol. El sol surt: na Guida es lleva. El sol es pon: na Guida acaba les piles. I les acabo tant que a l’hivern, per exemple, quan són les 7 de la tarda ja no sóc capaç de fer més feina o estudiar. És per això que quan tenim tanta sort de poder disfrutar tants dies seguits de bon temps, sol i altes temperatures, irradio energia per tots costats!

Aquests sentiments d’optimisme i aquestes estones de sol em vénen associades inevitablement als diumenges a casa, al costat de la piscina, amb un sol que encara no pica però que notes que hi és, però sobretot a les paelles i arrossos dels diumenges que fa ma mare. Ella n’és experta en arròs negre, li queda fantàstic!

Per això em rebel·lo i dic que: mentre no pugui gaudir de les paelles de diumenge de ma mare no penso renunciar a cap d’aquestes coses: sol, energia i sobretot bon menjar! Perquè mira que és fàcil poder gaudir d’un bon àpat amb ben poc pressupost . Espero i desitjo que feu aquest plat perquè, de veritat, que quedareu encantats, i sobretot que el gaudiu al sol i amb molt bona companyia! 🙂

*Tot i això, mamà, saps que els teus arrossos no fan ni ombra a aquests tagliatelle 😉

Què necessitam?

Per a dues persones:

  • 200g de tagliatelle de tinta de calamar
  • 6 gambes fesques
  • 1 punta (menys d’1/4) d’avecrem de peix
  • 200ml de nata
  • 1 ceba
  • 1 cullerada de salsa de tomàtiga
  • oli d’oliva, sal i prebe bò

Per on començam?

1_El que farem primer és pelar les gambes. Els hi traurem el cap i el reservarem, les pelarem i els hi traiem el fil que tenen a dintre, ajudant-nos d’un ganivet. Punxem les gambes en un pal per a fer les broquetes i ho reservem.

2_Pelem la ceba i la piquem a trossets ben petits. Posem oli a la paella i quan sigui calent hi tirem els 6 caps de gamba que hem reservat. Els hi donem dues voltes i hi tirem la ceba. Ho posem a foc lent perquè se’ns cogui a poc a poc i no se’ns cremi i hi posem sal i pebre bò.

3_Quan veiem que la ceba ja és transparent i ben tendra traiem els 6 caps de gamba de dins la paella i ja els poden tirar perquè no ens necessitarem més. Esmicolem dins la paella la punta de pastilla d’avecrem. Ara és l’hora de tirar-hi la cullerada de salsa de tomàtiga i els 200ml de nata. La salsa ja estarà feta, només hem de deixar que redueixi uns 15 minuts a foc lent i removem de tant en tant perquè no s’enganxi ni es cremi.

4_Aprofitem aquests 15 minuts que ha de reduir la salsa per a coure la pasta. Posem aigua al foc amb sal i un raig d’oli (i jo sempre hi poso un all partit) i els bullim tal com ens indica el paquet de pasta.

5_Només ens queda preparar les broquetes de gamba que ja tenim fetes i hem reservat anteriorment. Posem al foc una planxa amb una mica d’oli i posem les broquetes a daurar a banda i banda i llestos!

Finalment muntem el plat i a menjaaar!

Receptes similars: Pasta

Lasanya freda

Publicat dia 20 març 2013

Aquí ve el sol! [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=U6tV11acSRk] Aquell sol que comença a treure el cap les primeres hores del matí i que comença a cremar aquelles estonetes de migdia, aquells arbres que comencen a florir i tenen un color diferent, aquelles estonetes…

Llegeix-ne més

Blogs contra la fam: Nius amb sardines

Publicat dia 30 novembre 2012

Gran recapte del Banc d’Aliments 2012 Avui és un dia important per totes les persones. Avui, 30 de Novembre, i demà, 1 de Desembre, es porta a terme a Barcelona el Gran Recaptre d’Aliments per part del Banc d’Aliments. Es tracta…

Llegeix-ne més

Comenta