Gran recapte del Banc d’Aliments 2012
Avui és un dia important per totes les persones. Avui, 30 de Novembre, i demà , 1 de Desembre, es porta a terme a Barcelona el Gran Recaptre d’Aliments per part del Banc d’Aliments. Es tracta d’una iniciaiva que pretén recollir unes 1400 tones d’aliments per a la gent que malauradament no té ni per menjar, que avui poden ser els que veiem al carrer rebuscant entre les escombraries, però que demà poter és algú conegut, el veïnat o, tal com estan les coses, potser demà nosaltres mateixos necessitem una mica d’ajuda.
La recollida es fa de manera individual o als mercats i supermercats que hi col·laboren, i només es tracta d’anar a comprar per a qui més ho necessita. Aquest any els aliments que es recullen són: LLEGUMS SEQUES, OLI, LLET I LLAUNES DE CONSERVES DE PEIX.
Des del Banc d’Aliments ens han fet una proposta als gastroblocaires, amb la iniciativa de publicar avui una recepta fà cil i econòmica amb un o alguns dels ingredients que es recullen per tal de aportar el nostre granet de sorra.
Ja ho sabeu, només amb un paquet de llenties o cigrons avui i demà podem aportar la nostra petita ajuda, perquè demà potser serem nosaltres els que la necessitarem.
Les receptes recollides es recopil·laran aquÃ: blogscontralafam.blogspot.com
Què necessitam?
per dues persones:
- 200-250g de nius de pasta
- 2 llaunes de sardines en salsa de tomà tiga
- 200ml de llet evaporada
- 100g de formatge retallat (jo he utiitzat emmental)
- sal i prebe bò
Per on començam?
1_Posem a bullir la pasta tant temps com indiqui el paquet.
2_Traiem de la llauna les sardines i les separem de la salsa. Posem la salsa en una paella i ho portem al foc juntament amb la llet evaporada.
3_Partim les sardines per la meitat i les hi traiem l’espina.
4_Mentre la salsa està al foc, anem remenant tot el temps fins que faci xup-xup, aquest serà el moment de baixar una mica el foc i de tirar-hi a poc a poc el formatge. Quan ja li haguem tirat tot ho deixem uns 8 minuts que faci xup-xup i ja estarà llest!
5_Ara només ens quedarà montar el plat. Posem la pasta, a sobre la salsa i després hi posem les sardines!