Amanida d’alvocat amb amaniment de llima

Publicat dia 4 març 2012 Amanides
Amanida d'alvocat amb amaniment de llima

Perfecte acompanyament d’unes delicioses panades

El menjar de la mama sempre serà el menjar de la mama. Igual que el de la padrina sempre serà el de la padrina. Moltes vegades a casa diem: aquest plat mai quedarà com el que fa la padrina. I és que per molt que ma mare cuini molt bé, sempre hi haurà els plats de la padrina que mai podrà superar. Moltes vegades li he demenat a ma mare: si tu saps cuinar molt bé, però la padrina encara més, i la seva mare encara més… Això vol dir que la cuina va perdent punts a mesura que avançam en les generacions? Suposo que no (i espero que no), però quan estem parlant de plats típics, a la padrina li posem un 10!

Quan ma mare fa panades (un dia ben aviat us penjaré la nostra recepta) salta el meu germà i diu: a la padrina li surten millor! I molts cops té raó. Les de la padrina són menys mones però més saboroses. Però aquesta vegada tot s’ha de dir: ma mare, aquestes panades són de 10! o dit d’una altra manera: aquestes panades són de padrina! 🙂

Doncs sí, ahir ma mare em va enviar un paquet de Mallorca amb unes quantes panades, i per sorpresa meva també hi va haver una llonganissa i unes quelitas casolanes fetes seves. Quin gran privilegi poder gaudir d’aquest tiberi a Barcelona! En vam dinar, i per acompanyar-les vaig fer una amanida que crec que va estar a l’alçada d’aquestes panades!!

Enhorabona per les panades! Avui encara en gaudirem perquè en queden 2!

Què necessitam?

per 4 persones:

 • 60g de fulles d’amanida vermelles i verdes
 • 60g de rúcula
 • 3 cebes tendres tallades a daus
 • 3 tomàquets en rodanxes
 • 25g de nous picades
 • 2 alvocats
 • 1 cullerada de suc de llima

Per l’amaniment:

 • 1 cullerada de suc de llima
 • 1 cullerada de mostassa francesa
 • 1 cullerada de julivert picat
 • 6 cullerades d’oli d’oliva
 • 1 polsim de sucre
 • sal i pebre bò

Per on començam?

1_Netegem i sequem la lletuga i la rúcula. Ho posem a la font on posarem l’amanida. Afegim les vebes tendres, el tomàquet i les nous.

2_Traiem l’os dels alvocats, els pelem i els tallem en rodanxes. Els pintem amb suc de llima per evitar que tornin negres i els posem a la font. Anant amb compte mesclem els ingredients.

3_Per fer l’amaniment: posem tots els ingredients en un pot amb tapa i els agitem bé. Amanim l’ensalada i la servim de seguida,

Receptes similars: Amanides

Amanida de gambes

Publicat dia 18 juny 2013

Quan la vaig veure per primera vegada no em va entrar per l’ull dret. Era petita, no gaire funcional, però era la millor de les que havíem vist fins aquell moment. Jo estava acostumada a la de casa, ampla, espaiosa…

Llegeix-ne més

Amanida de llenties

Publicat dia 5 maig 2013

Lentejas, o las tomas o las dejas I així ha estat durant molts anys i durant moltes generacions, i segurament que segueix sent així en moltes cases, oi? 😉 Ja han passat uns anys de les interminables històries d’avions. Uns…

Llegeix-ne més

Comenta