Guida Cullerades Dolces Un blog per a recollir totes les coses bones, tant dolces com salades, que cada dia omplen els nostre sentits. Un blog per compartir…

Pa fet al forn de llenya

Publicat dia 6 abril 2012 Pans i coques. Vivències
Pa fet al forn de llenya

Si alguna cosa bona he fet aquestes vacances ha estat aprofitar el temps al màxim!

Ja feia temps que volia fer pa a un forn de llenya, però mai trobàvem el moment idoni. A ca la padrina ballarina tenen un forn de llenya però jo crec que no l’he vist funcionar mai, o almenys per cuinar. A vegades, quan lleven herbes del jardí, les cremen allà dins, i el forn funciona perfectament; és una llàstima que no s’aprofiti per cuinar…

Tot el contrari passa a casa de’n Tomeu, que tenen un forn de llenya que sempre està “en marxa”. Mai els fa mandra pegar foc i coure-hi panades, coques o porcelletes; així que vaig aprofita-me de la situació i vaig demanar per fer pa allà :). L’excusa del pa va servir per ajuntat-nos tots i passar una tarda ben completa: unes bones xerrades, unes bones jugades de na Móra amb en Glop o na Brusca i sobretot un pa ben bò.

Us he de dir que el pa que vam fer no pot esser més casolà, ja que la farina que vam utilitzar és  feta del padrí de’n Tomeu, les mesures els va prendre na Cati, el forn el va encendre el pare de’n Tomeu i els pans els vam pastar en Tomeu i jo, i clar, el pa no va poder sortir millor.

Amb les quantitats que vam posar, vam fer 3 pans: un molt gran de pipes i fruits secs, i dos de més petits que els hi vam posar romaní. Les quantitats que estan escrites són la meitat del que hi vam posar nosaltres, però ja podreu fer un pa ben gros.

Què necessitam?

  • 1200g de farina (en aquest cas integral)
  • 500g d’aigua
  • 25g de llevat fresc
  • pipes, fruits secs, romaní…

Per on començam?

1_Posam en un bol l’aigua i hi fonem el llevat. Després, hi afegim els fruits secs, el romaní o el que vulgueu posar-hi i incorporem la farina. Hem de pastar fins que veiem que la pasta es treballa bé i ja és homogènia.

2_Formem els pans i els deixam tovar amb un drap a sobre durant més o menys una hora o una hora i mitja, fins que hagin doblat el seu volum.

3_Els fiquem al forn durant uns 45 minuts.

Bon dia i bon pa 😉

Receptes similars: Pans i coques

Panades

Publicat dia 9 abril 2014

Aquests anys que he estat vivint a Barcelona me n’he adonat què les panades fan obrir els ulls a qualsevol. Per nosaltres sempre éren benvingudes, encara que arribessin a dintre d’un paquet de cartró i amb un dia de retard,…

Llegeix-ne més

Hamburgueses de vedella i foie

Publicat dia 6 gener 2014

Si la nit del 5 de gener, la nit de reis, és màgica, el dia de reis encara ho és més. Per a mi era, i segurament per molts nens és, el millor dia de l’any. Un dia festiu, amb…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Vivències

Nit de cap d’any

Publicat dia 3 gener 2014

Com ha estat la vostra entrada a l’any 2014? Esper que molt bona! Avui vull saber coses de vosaltres, com vau passar la nit de cap d’any? Acompanyats amb bona companyia? Vau fer vosaltres mateixos el sopar, el vau encomanar…

Llegeix-ne més

Benvinguts a un nou projecte

Publicat dia 5 agost 2013

  El dia 1 d’abril d’aquest mateix any vaig rebre un correu electrònic que canviaria la vida d’aquest blog i que em faria omplir-me d’alegria i de satisfacció. Sense esperar-m’ho gens ni una mica la feina feta durant aquest temps…

Llegeix-ne més

Comenta