M’agrada pensar que la vida consisteix en passar seqüències de cicles, perÃodes de temps on predominen una sèrie d’esdeveniments fins a arribar a un punt on, casualment, tornam a reproduir-los amb el mateix ordre.
Aquest any tornen a portar-se els colors pastel a la roba, resorgits després d’uns anys. El vintage és el rei de la moda i la decoració, tot un estil de vida. Jo mateixa aquest any he après a fer ganxet xl i agulles, “tot torna!”, em comentava la meva padrina durant les hores de paciència que tenia mentres jo feia i desfeia.
M’agrada pensar que aquests cicles, igual que les estacions, els cicles solars o els biològics, tornen en els moments més esperats. En aquests temps que ens ha tocat viure no hi ha res millor que tornar cicles enrere i aprofitar dels bons i savis costums, no trobau? M’agrada pensar, doncs, que amb uns alls, un bon brou de pollastre i unes quantes llesques de pa del dia anterior, els nostres savis padrins ens han demostrat que podem gaudir d’un plat ben reconfortant i complet.
Què necessitam?
Per a 4 persones:
- 5 grans d’all
- 1000-1200ml de brou de pollastre (depèn de si vos agrada la sopa espessa o més brovosa)
- 1 cullerada de pebre dolç (com en diem a Mallorca: prebe bord)
- llesques de pa del dia anterior, tallades ben fines
- 4 ous
- oli d’oliva i sal
Per on començam?
1_Tallam els alls a là mines fines i posam a una olla l’oli d’oliva amb els alls. Deixam daurar els alls uns 3-4 minuts, sense que se’ns cremin. Passat el temps afegim una llesca de pa i removem bé. Llavors incorporam el pebre dolç i de seguida el brou, perquè no se’ns ha de cremar el pebre dolç. (Atenció, quan incorporem el brou aquest ha d’estar ben calent!)
2_Deixem coure uns 20 minuts i aturam el foc. Aboquem els ous i els rompem amb una cullera, i aquests formaran fils. Tot seguit afegim les 3-4 llesques de pa tallades ben fines i deixem reposar uns dos minuts. Servim immediatament!!!